Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Το Macedonian Gourmet «ταξιδεύει» σε όλο τον κόσμο!


Αυθεντικά και γευστικά πιάτα από προϊόντα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας!
Photo credits: Μπάμπης Τάσιος - Πάνος Γεωργιάδης
Πριν λίγες ημέρες υλοποιήθηκε μια ακόμη δράση με σημείο συνάντησης τον εξαιρετικό χώρο και την απίστευτη θέα στο Θερμαϊκό και τη Θεσσαλονίκη το εστιατόριο Planetarium Barestau του Noesis Thessaloniki.
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινοτόμο ευρωπαϊκό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη. Αφορά την αναζήτηση, καταγραφή, ανάδειξη και προβολή στην Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο, επτά (7) γαστρονομικών πιάτων-συνταγών, αντιπροσωπευτικών της Μακεδονικής κουζίνας, για τις οποίες υπάρχει η πρόθεση να τυποποιηθούν.
Τα εδέσματα που θα αναδειχθούν θα είναι βασισμένα στα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ θα φέρουν το λογότυπο «Macedonian Gourmet». θα τροφοδοτήσουν delicatessen και εστιατόρια της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Προτεραιότητα της προσπάθειας είναι η τοπικότητα και ιστορία των πρώτων υλών και προϊόντων, η διαθεσιμότητά τους προμηθευτές, η υψηλή διατροφική αξία τους, αλλά και η κυκλική οικονομία.
Τα εδέσματα εμπνεύστηκε και παρασκεύασε ο γνωστός και καταξιωμένος Chef, καθηγητής Γαστρονομίας Γιώργος Παλησίδης με την ομάδα του «Catering Αυθεντικό», ενώ Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου είναι ο Δρ Γιώργος Σαμούρης.
Άλλος εταίρος και υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας είναι η εταιρεία catering Αφοί Κομπατσιάρη «Αμάλθεια».
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δεκαεπτά (17) πιάτα, με σκοπό να αξιολογήσουν και να βαθμολογήσουν τις γευστικές τους εντυπώσεις.
Για περισσότερα γαστρονομικά κι όχι μόνο ταξίδια,μείνετε συντονισμένοι στους συνδέσμους μας:





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου