Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Αρμενία - Τιμώμενη χώρα στη Philoxenia 2022

Κείμενο: Μπάμπης Τάσιος

H χώρα της συγκινητικής ιστορίας, της παράδοσης, των οίνων, της γευστικής κουζίνας, των ωραίων ανθρώπων.
Με δυναμικό τρόπο εκπροσωπήθηκε η Aρμενία στην φετινή έκθεση του τουρισμού, με το εντυπωσιακό σλόγκαν «Armenia The Hidden Track». Η επικοινωνιακή στρατηγική για την παρουσίαση του προορισμού στηρίχθηκε σε τέσσερις πυλώνες: Φύση, Πολιτισμός, Γαστρονομία, Adventure.
Ο Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Θεσσαλονίκη, Άκης Τ. Δαγκαζιάν, μας μίλησε για όσα ενώνουν Αρμενία και Ελλάδα και φυσικά για τις προοπτικές συνεργασίας των δυο χωρών.
Στον τουριστικό τομέα η Αρμενία τα 10 τελευταία χρόνια πέτυχε τον διπλασιασμό του εισερχόμενων τουριστών από 678000 το 2010 σε 1,9 εκατομμύρια το 2019 ενώ το πρώτο 10μηνο του 2022 έχει ήδη καταγράψει 1,4 εκ. τουρίστες.
Για τους δυο λαούς είπε πως, «Έλληνες και Αρμένιοι έχουμε κοινές ιστορικές καταβολές αλλά αντιμετωπίζουμε και ανάλογες γεωπολιτικές προκλήσεις μέχρι και σήμερα. Οι σχέσεις μας είναι πραγματικά αδελφικές και η συνεργασία μας βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, έχει όμως πολλά περιθώρια βελτίωσης κυρίως στο εμπόριο, την οικονομία και φυσικά τις τουριστικές ανταλλαγές».
Η Αρμενία, έχει εξαιρετικά αμπελοτόπια και μακραίωνη ιστορία στην οινοποίηση
Σύμφωνα με τον μύθο, ο Νώε, δοκίμασε πρώτος τη μαγεία του κρασιού, στη χαμηλή ζώνη του όρους Αραράτ. Μαγεία αναφώνησε. Το αρχαιότερο οινοποιείο στον κόσμο, ανακαλύφθηκε στην Αρμενία, στην περιοχή του Αreni.
Η Αρμενική κουζίνα, έχει πολλά κοινά σημεία με την Ελληνική.
Στην Αρμενία μεταξύ άλλων, θα δει ο επισκέπτης και πολλά μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος, όπως ο πρώτος χριστιανικός καθεδρικός ναός του κόσμου, που βρίσκεται στην πόλη Echmiadzin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου