Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Φθιώτιδα - Ο χαρισματικός προορισμός


Γράφει ο Μπάμπης Τάσιος
Ο χαρισματικός προορισμός, με τις πολλές όψεις, και την πλούσια ιστορία. Ενα ζωντανό πολιτιστικό κύτταρο, της Κεντρικής Ελλάδας.
Θυμάμαι πως τις άπειρες φορές που κατεβαίναμε στην Αθήνα και τη νότια Ελλάδα γενικότερα, (είτε οδικώς, είτε σιδηροδρομικώς) η Λαμία αποτελούσε απλά ένα σημείο μεγάλης στάσης. Καφές, λουκούμια και μαντολάτα στην Αλαμάνα και σουβλάκι-καλαμάκι με φέτα ψωμί στο Λιανοκλάδι! Άντε και κανένα σύντομο πέρασμα από το Άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
Ποτέ δεν μπήκαμε στον κόπο να ανακαλύψουμε αυτόν τον χαρισματικό προορισμό, ο οποίος κρύβει πολλά πρόσωπα! Ιστορία, φύση, γαστρονομία, ευεξία, περιηγήσεις και τόσα άλλα.
Κάποια από αυτά είναι: Η πρωτεύουσα Λαμία με το διάσημο κάστρο της, τα Μονοπάτια «ΕΦΙΑΛΤΗ» στις Θερμοπύλες, τα μονοπάτια της Οίτης, της Υπάτης Αγίας Παρασκευής – Δίβρης, αλλά και το Μονοπάτι Σιδηροδρομικών.
Προσκυνηματικές περιηγήσεις σε βυζαντινό σκηνικό, χαλάρωση και διακοπές στα Καμένα Βούρλα, τη Στυλίδα και τον Καραβόμυλο, με φόντο το πανέμορφο φυσικό τοπίο, αλλά και η λουτρόπολη της Υπάτης είναι άλλο ένα σημαντικό και ενδιαφέρον μέρος, με τις διάσημες ιαματικές πηγές της, αφιερωμένες στη θεά Αφροδίτη.
Προσθέστε την τοπική γαστρονομία με άπλετη γεύση και παράδοση, αυθεντική και απέριττη, η τοπική κουζίνα χαρακτηρίζεται από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, με έμφαση στο ποιοτικό, νόστιμο ντόπιο κρέας.
Τουρισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, ευεξία, στις διάσημες ιαματικές πηγές και στα καταλύματα, θρησκευτικός τουρισμός, ιστορία, (Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος), γεύσεις, περιηγήσεις. Η Φθιώτιδα, το σταυροδρόμι, ιστορίας και πολιτισμού μας περιμένει!
Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στην 37η Διεθνή Έκθεση τουρισμού PHILOXENIA EXPO
Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συμμετείχε με δυναμική παρουσία στην 37η Διεθνή Έκθεση τουρισμού PHILOXENIA EXPO υλοποιώντας δύο στοχευμένες δράσεις με αντικειμενικό σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση του προορισμού.
Πιο συγκεκριμένα η πρώτη δράση αφορούσε τη διενέργεια δημοσιογραφικού δείπνου σε διακεκριμένους συντάκτες της Βορείου Ελλάδος, με στόχο την γνωριμία τους με την Φθιώτιδα, τα προϊόντα της και την γαστρονομία της. Η δεύτερη δράση διενεργήθηκε στο πλαίσιο της PHILOXENIA και συγκεκριμένα στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπου το Επιμελητήριο πρόβαλλε τις τοπικές επιχειρήσεις, τα κρασιά της περιοχής ενώ πραγματοποιήθηκε με βιωματικό τρόπο γευσιγνωσία κρασιού παρουσία sommelier.
Αναφερόμενος στην παρουσία του Eπιμελητηρίου Φθιώτιδας στη PHILOXENIA 2022, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κος Αθανάσιος Κυρίτσης τόνισε: «Η πολύ όμορφη αυτή γιορτή, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία καθώς υπήρξε έντονο ενδιαφέρον τόσο από τους δημοσιογράφους για τη δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας, όσο και από τους επισκέπτες που δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την ποιότητα των τοπικών μας οίνων».
Ο κος Κυρίτσης συνέχισε τονίζοντας ότι «Στη στρατηγική ατζέντα του Επιμελητηρίου, οι τοπικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Πραγματοποιούμε ενέργειες για να ενδυναμώσουμε την παρουσία τους στο εσωτερικό καθώς και δράσεις που αποβλέπουν στην άμεση εξωστρέφεια τους».
Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Φθιώτιδας επεσήμανε ότι: «Συνεχίζουμε να προσπαθούμε για την ανάδειξη των μοναδικών προϊόντων που παράγονται στη Φθιωτική γη, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την τουριστική μας εικόνα ως προορισμού και την τοπική μας γαστρονομία»













2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου