Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Ελλάδα παντού - Οι Απόφοιτοι ΑΠΘ του Τουρισμού στο Γιαννακοχώρι

 Γράφει και φωτογραφίζει: Μπάμπης Τάσιος

Σε συνέχεια των δράσεών τους, οι @Alumni Association Master in Tourism and Local Development, AUTH, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου επισκέφθηκαν το Κτήμα Κυρ Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας, συνοδεία των Καθηγητών του @Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη Α.Π.Θ.
Ξεναγήθηκαν από την κα Ελπίδα Παλαμίδα, υπεύθυνη επισκέψιμου, στους αμπελώνες, στο οινοποιείο και στο κελάρι με τα βαρέλια. Η κα Παλαμίδα διηγήθηκε όλη την ιστορία του οινοποιείου αλλά και της οικογένειας Μπουτάρη.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία (4) ετικετών κρασιών, (2) ροζέ από Ξινόμαυρο και (2) ερυθρών από Ξινόμαυρο, παρουσία του κυρ Γιάννη, ο οποίος μύησε όλη την ομάδα στα μυστικά του καλού κρασιού. Το γεύμα που ακολούθησε ήταν υψηλών γευστικών απαιτήσεων, με τοπικά προϊόντα και λαχανικά από το ίδιο το κτήμα. Ο κυρ Γιάννης, ως εξαιρετικός οικοδεσπότης, καθ'όλη τη διάρκεια του φαγητού συνομίλησε με τα μέλη του συλλόγου και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον οινοτουρισμό αλλά και γενικότερα για τον τουρισμό και το όραμά του. Ο Γιάννης Μπουτάρης, διετέλεσε για δυο τετραετίες, δήμαρχος στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Σε ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς, στην ποικιλόμορφη τοπογραφία της περιοχής του Γιαννακοχωρίου, τα ξακουστά αμπελοτόπια, αφήνουν στα κρασιά το δικό τους αποτύπωμα. Το έδαφος, το μεγάλο φάσμα του υψομέτρου, το μεσοκλίμα της περιοχής, δίνουν στο Ξινόμαυρο, τον βασιλιά της αυτόχθονης ποικιλίας σταφυλιών, τον μοναδικό του χαρακτήρα.
Η επίσκεψη στο οινοποιείο ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλους και αφορμή για να προγραμματιστούν και οι επόμενες τουριστικές δράσεις του Συλλόγου.
Photo © Μπάμπης Tάσιος
Μείνετε συντονισμένοι στους συνδέσμους























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου