Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Ελλάδα παντού - Οι τόποι και οι άνθρωποι

 Γράφει και φωτογραφίζει: Μπάμπης Τάσιος

Φθινοπωράκι των χρωμάτων και των αρωμάτων. Όμορφο πρωινό ταξιδευτή μου και περπατάς στο Σιδηρόκαστρο του νομού Σερρών, λίγο πριν ανέβεις στο ιστορικό κάστρο του Ισσάρι. Ένα τονωτικό πρωινό επιβάλλεται. Μυρωδιές που σπάνε τη μύτη, δεν μπορεί, κάτι καλό παίζεται εδώ τριγύρω. Μπροστά σου, η Διαλεχτή με τις χειροποίητες πίτες της. Ποδόφρενο και βουρ για μπουγατσούλες γλυκαλμυρές. Γιατί στα Σέρρας είσαι για 🎯😍και συγκεκριμένα στο Σιδερένιο κάστρο το Δεμίρ Χισάρ, το Σιδηρόκαστρον.
Εδώ στον τόπο που αποθέωσαν την μπουγάτσα και τις πίτες, που πρώτοι βάλανε γέμιση στις μπουγάτσες και έτσι μας συνοδεύουν άριστα όλες τις ώρες, αφού είναι και γλυκές και αλμυρές. Παράδοση απο το Βυζάντιο οι μπουγάτσες στον τόπο, αφού φιλοξένησε πλήθος προσφύγων απο τις χαμένες πατρίδες της Μικράς Ασίας.
Η Διαλεχτή παρασκευάζει με αγάπη και μεράκι τις χειροποίητες πίτες και μπουγάτσες της, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες. Γεύσεις απογειωτικές, αέρινες, το αγνά υλικά και το μεράκι, παίζουν σημαντικό ρόλο, στο τελικό αποτέλεσμα.
Γειά σου χαρά σου Διαλεχτή, με τις διαλεχτές σου μπουγάτσες.
Πάμε στα ψηλά τώρα, στο ωραίο κάστρο με την απίστευτη θέα.
Μνήμες, γεύσεις, ιστορίες, διαδρομές. Το ταξίδι συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου