Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

2o Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους - Ελατοχώρι Πιερίας

Γράφει και φωτογραφίζει: Μπάμπης Tάσιος

Στο μαγευτικό Ελατοχώρι Πιερίας, βρεθήκαμε το διήμερο 1-2 Σεπτεμβρίου, για την μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας.
Στόχος της δράσης, είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής, των προϊόντων του τόπου και των ανθρώπων που ζουν και επιχειρούν εδώ.
H ιδέα για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ ανήκει στην Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης. Την υλοποίηση ανέλαβαν οι εταιρείες @Open Ways και Geogastronomy του σεφ Γιώργου Παλησίδη.
Πραγματοποιήθηκαν περίπατοι στο δάσος, μαγειρική εφήβων, επιδείξεις μαγειρικής, βεγγέρες στα σπίτια κατοίκων του χωριού, δασομαγειρέματα, food & wine pairing, κυνήγι τρούφας, junior master chef, ενώ μαγείρεψαν και επαγγελματίες μάγειρες της περιοχής, όπως και ντόπιες μαγείρισσες.
Όλα τα καλούδια του γευστικού πολιτισμού της περιοχής παρέλασαν στην φθινοπωρινή γιορτή, όπως κάστανα Πιερίων, καρύδια, τσάι σιδερίτης Πιερίων, μανιτάρια, τρούφα, γάλα, τυρί ΠΟΠ (φέτα, κασέρι, μανούρι, αγκονάρι), μέλι, αιγοπρόβειο, χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, προϊόντα μαύρου χοίρου, κρασί που είναι και ΠΓΕ Πιερίας, τσίπουρο, ροζέ ρετσίνα, το τοπικό γλυκό «Ναπολέον». Mουσικά τις εκδηλώσεις συνόδευσε η Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης ενώ συμμετείχαν και χορευτικά συγκροτήματα.
Μπορείτε να παρακολουθείτε τους συνδέσμους και τις αναρτήσεις μας που θα επακολουθήσουν σχετικά με τις δράσεις του 2ου Φεστιβάλ.

#dimoskaterinis #My_Katerini #Elatochori #touvounoukaitoudasous #experiencekaterini#pieriaori Έφη Χατζηχηδίρογλου
Akrivi Lamprou @dimoskaterinisofficial Μαρία Τερζίδου Vangelis Nikolaidis



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου