Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Γαστρονομικά πιάτα Κεντρικής Μακεδονίας

Κείμενο - Φωτογραφίες: Μπάμπης Τάσιος

Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στους δημοσιογράφους, των έργων MACEDONIAN GOURMET και GRAEGA CHEESE. Η εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του Μουσείου. Στο μενού της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν παραδοσιακά πιάτα και ακολούθησε αξιολόγηση των πιάτων.
H εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων, η παραγωγή και η προώθηση παραδοσιακών προϊόντων της Περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, απαιτούν γερές βάσεις και επομένως η καινοτομία η μεταποίηση, η έρευνα, είναι οι κρίκοι της αλυσίδας, για μια πετυχημένη πορεία των εξαιρετικών γαστρονομικών προτάσεων της περιοχής.
Την εκδήλωση οργάνωσε το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Στον αύλειο χώρο του εκπληκτικού κτιρίου του Μουσείου, παρουσιάστηκαν των έργων Graega Cheese και Macedonian Gourmet, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Κεφαλάς, αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΟΤΘ Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του Λαογραφικού & Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης Φώτης Κιλιπίρης, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της ΠΚΜ, Νίκος Τζόλλας, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κώστας Κιλτίδης, και ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου “Μacedonian Gourmet”, Γιώργος Σαμούρης. Όπως μας δήλωσε ο κ. Σαμούρης, εταίροι του έργου είναι η εταιρία Αφοί Κομπατσιάρη Α.Ε. και το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Ο σεφ Γιώργος Παλησίδης, που παρουσίασε και την εκδήλωση, ήταν αυτός που επιμελήθηκε τις συνταγές των γευστικότατων, παραδοσιακών γαστρονομικών πιάτων.
Την εκδήλωση έντυσαν μελωδικά οι μουσικοί Κωστής Αντωνόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα) και Πέτρος Δαμιανίδης (κοντραμπάσο), με αγαπημένα Jazz Standards, σε διαχρονικές συνθέσεις θρύλων της Tζάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου