Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Βόρεια Εύβοια - Το ξύπνημα των αισθήσεων

Γράφει και φωτογραφίζει ο Μπάμπης Τάσιος

Από τις στάχτες μου, θα ξαναγεννηθώ. Η φωνή του τόπου και των ανθρώπων του, στεντόρεια. Εικόνες μοναδικές, ένα ταξίδι στο όνειρο, στην πληγωμένη μα ανυπόταχτη γη.

Εδώ στη Βόρεια Εύβοια σαν βγεις, ο δρόμος σου θάναι μακρύς, γεμάτος εμπειρίες, περιπέτειες και γνώσεις. Πολιτισμός, φύση, γαστρονομία. Ο κάθε προορισμός, έχει τη δική του ενέργεια να μεταδώσει.

Στον ταξιδιώτη δίνεται η ευκαιρία, να ενδυθεί με την ενέργεια του τόπου, να γειωθεί, να ανακαλύψει και να ονειρευτεί. Γιατί το όνειρο εδώ, είναι χειροπιαστό. Μαγικές ακτές, πεζοπορικές διαδρομές, καταρράκτες, το πείσμα της φύσης που ζωντανεύει και πάλι.

Αυτά είναι μαθήματα ζωής. Η επόμενη μέρα του νησιού, δεν θ’ αργήσει. Οι προσπάθειες των ανθρώπων, αξίζουν την επιβράβευση μας. Αιδηψός, Ιστιαία, Πευκί, Αγία Άννα, Γιάλτρα, Ωρεοί, Λιχάδα και Λιχαδονήσια, Πύργος, Γούβες,Ταξιάρχης, Ροβιές, Ελληνικά και Ψαροπούλι, έχουν τόσα να ιστορήσουν κι άλλα τόσα να μοιραστούν μαζί μας. Εξαίρετα τοπικά προϊόντα, σύκα, ελαιόλαδο, ρόδια, βαρελίσια φέτα, άγριο μάραθο και καρύδια, μέλι με έντονα τα αρώματα από θυμάρι, πεύκο, γλυκάνισο.

Οι τοπικές ποικιλίες οίνου, όπως το Βραδυανό, κι η Μαυροκουντούρα, είναι οι πρωταγωνιστές στη Βόρεια Εύβοια. Στις παραδοσιακές ταβέρνες με κρασάκι, τσίπουρο, ούζο κι ότι άλλο επιθυμεί η ψυχή σου ταξιδευτή μου, θα περιηγηθείς στην τοπική γαστρονομία.

Ευεξία, χαλάρωση, αναζωογονητικοί ρυθμοί. Γιατί κι εσύ το αξίζεις κι η Βόρεια Εύβοια, ξέρει να τα προσφέρει.

Γιατί εδώ είναι το ταξίδι...

Υ.Γ. : Το ταξίδι μας στην Βόρεια Εύβοια, πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια του Fam Trip, που οργάνωσε ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού (1-3 Ιουλίου 2022), με σκοπό την τουριστική προβολή του Δήμου, με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από ΜΜΕ, της χώρας μας. Το αφιέρωμα μας στην Βόρεια Εύβοια, συνεχίζεται.

Photo © Μπάμπης Τάσιος























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου