Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Γαστρονομικό ταξίδι στο Μπέργκαμο

Η πανέμορφη πόλη με τα δυο πρόσωπα, η μεσαιωνική Άνω πόλη ή Cita Alta, που περιβάλλεται απο τα καλοδιατηρημένα Ενετικά τείχη και η σύγχρονη πόλη των εμπορικών πεζοδρόμων, των ιστορικών και σύγχρονων κτιρίων, έχει αποσπάσει το βραβείο της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας και μαζί με τις πόλεις Μάντοβα, Μπρέσια και Κρεμόνα αποτελούν μέρος του γαστρονομικού πρότζεκτ "East Lombardy".

Μια "φτωχική" και νόστιμη σπεσιαλιτέ, που όμως έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα και μπορεί κανείς να την απολαύσει σε εστιατόρια αλλά και σε μικρές τρατορίες της πόλης, είναι το "Scarpinocc di Parre". To όνομα του πιάτου προέρχεται από το σχήμα τους που θυμίζει έντονα τα υφασμάτινα χειροποίητα παπούτσια που φορούσαν οι βοσκοί της περιοχής πριν πολλές δεκαετίες.

Τα scarpinocc είναι ραβιόλια με άπαχη γέμιση, καθώς δεν περιέχουν καθόλου κρέας ή αλλαντικά, σε αντίθεση με το άλλο διάσημο πιάτο της περιοχής τα Casoncelli. Τα ραβιόλια στη γέμιση περιέχουν μόνο ψωμί και τυρί Grana Padano έχουν κίτρινο χρώμα και πράσινες ανταύγειες από τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά. Το πιάτο συνδυάζεται άριστα με κάποιο από τα βραβευμένα κρασιά της πεδιάδας του Μπέργκαμο.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης, έχει εντάξει το πιάτο αυτό σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις. Φέρει το σήμα "Μπέργκαμο πόλη των χιλίων γεύσεων".
#eastlombardy #gastronomia #ontour #bergamo




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου