Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Ω λέλε

Γράφει και φωτογραφίζει ο Μπάμπης Τάσιος
www.babistasios.blogspot.gr
https://www.facebook.com/Kaleidoscopephotogr/

Θεσσαλονίκη - Αποθήκη Γ' Λιμάνι
Στιγμές απο την παρουσίαση του μουσικού λευκώματος "o lele / ω λέλε", του Βασίλη Νιτσιάκου Καθηγητή της Κοινωνικής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο λεύκωμα περιλαμβάνονται ποιήματα του Βασίλη Νιτσιάκου στη βλαχική γλώσσα, που μαζί με την Ελληνική αποτελούν τις μητρικές γλώσσες του δημιουργού.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αποθήκη Γ', στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Τα μελοποιημένα στιχουργήματα του ψηφιακού δίσκου που συνοδεύει το λεύκωμα, υπογράφουν οι Σούλης Λιάκος και Μάκης Σεβίλογλου. Στο δίσκο τραγουδούν οι οι Σούλης Λιάκος, Μάκης Σεβίλογλου, Μαρία Δάφκα, Πλειάδες. Δεύτερες φωνές κάνει ο Νίκος Ζιώγαλας.
Την εξαιρετική παρουσίαση, παρακολούθησε πλήθος κόσμου
που απόλαυσε την μουσική παρουσία των :Τραγούδι: Σούλης Λιάκος, Μάκης Σεβίλογλου, Έλενα Μουδίρη - Χασιώτου και οι Πλειάδες. Οι μουσικοί που συνόδευσαν ήταν οι: Δημήτρης Παράσχος (κλαρίνο, φλογέρα), Θοδωρής Σιταράς (τρομπέτα), Αντώνης Παπαδόπουλος (κρουστά), Πέτρος Πιπιλιάρης (αρμόνιο), Στέφανος Σεκέρογλου (βιολί)
Το "o lele / ω λέλε", αποτελεί ένα εξαίρετο έργο, ένα λεύκωμα που προάγει τον πολιτισμό μας, ενώ η μουσική κυριολεκτικά απογειώνει την ποίηση του Βασίλη Νιτσιάκου.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου