Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Φάνες Ρόδου – Η ορχήστρα των χρωμάτων


Γράφει και φωτογραφίζει ο Μπάμπης Τάσιος

Εδώ στις Φάνες Ρόδου,στα 36 μόλις μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας,συναντήσαμε την ορχήστρα των χρωμάτων. Το 2010,με την εξαίρετη ιδέα και αυτουργία του καλλιτέχνη  αρχιτέκτονα και διακοσμητή Λουκά Νικολίτση,μια ομάδα  νέων ανθρώπων   με εφόδια την αγάπη για το χωριό τους ,το μεράκι ,την καλαισθησία ,οπλίστηκαν με πινέλα  και πολλά χαμόγελα και κατάφεραν να αλλάξουν την καθημερινότητα τους. Άχρωμα και φθαρμένα απ΄το χρόνο κτίρια ζωντάνεψαν,τοίχοι και αυλές το ίδιο.Η ορμητική διάθεση των νέων ανθρώπων ,επηρέασε πολλούς κατοίκους του χωριού ,που συμμετείχαν στην πραγμάτωση ,της πρωτοποριακής έμπνευσης.

Το άλλοτε μουντό χωριό μεταμορφώθηκε,απέκτησε ταυτότητα ξεχωριστή και συνάμα προοπτική.Η διάθεση των κατοίκων άλλαξε κι αυτή.
 Η τέχνη δανείζει στη ζωή κι η ζωή στην τέχνη, όλα μπλέκονται πολύχρωμα και δημιουργικά. Έτσι και φέτος ,τα φιλότεχνα μέλη της ομάδας ,πήραν και πάλι το χρωστήρα και τα χρώματα και φρεσκάρισαν και πάλι την καθημερινότητα τους.Εθελοντισμός ,συναίσθημα,η χαρά της δημιουργίας,κι ένα αποτέλεσμα που σκορπά νότες χαράς.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου